Dagretraite 'Uit je hoofd naar je hart' 

 

Op 22 juni is de eerstvolgende dagretraite. We zijn te gast in het dominicanenklooster Huissen, dat vlak onder Arnhem ligt. Een bijzondere locatie die met veel zorg omringd wordt.

 

Terug naar je hart. Minder denken, meer voelen.

Het hart geeft ons de mogelijkheid om uit ons hoofd te komen. Het hoofd is vaak druk en vol oordelen. Het hart stelt ons in staat bij ons gevoel te komen.


Vanuit het hart kunnen we ervaringen laten bestaan, zonder oordeel. Vanuit het hart kunnen we compassie en acceptatie ontwikkelen voor datgene dat moeilijk is in het leven. Het hart geeft toegang tot gevoelens van (zelf)liefde, vreugde en blijdschap en stelt ons in staat ons te verbinden met de ander. 

 

Deze retraitedag doen we yoga, ademoefeningen en meditatie om het hart en al haar prachtige hartkwaliteiten te ervaren.

 

 

Ik heb zoveel over mezelf geleerd deze dag!
Anoniem
Ik wist niet wat ik erbij voor moest stellen, maar ik vond het heerlijk ontspannend!
Marianne
Wat een mooie, serene dag heeft Marleen in elkaar gedraaid. Het was zo prettig om de hele dag niet te praten, maar te zijn. Ondanks de stilte was er toch verbinding met elkaar op een luchtige, relaxte manier. Ik vond het ge-wel-dig om zwijgend te eten. Wandelen , mediteren, yoga en mooie woorden van Marleen, even pauze en niets doen. Ik heb zo genoten en raad het iedereen aan. Een cadeau aan jezelf! Dankjewel, Marleen! Je hebt ons meesterlijk begeleid.
Alexa
Een heerlijke dag! Heel fijn om een dag geen ruis en volle aandacht voor mezelf te hebben. Een enorm rust- en oplaadpunt in mijn drukke leven met continue stroom aan prikkels.
Anouk
Het was een heerlijke dag! Een compleet plaatje met aandacht voorbereid en gegeven. Ook een grote complimenten voor de lunch! Hartelijk dank voor alles!
Anoniem
Ik kan niet bedenken wat ik van de dag vond. Mijn gedachten zijn op, serieus!
Nadine
Heel erg fijn, ik ben helemaal tot rust gekomen. Heb er heel erg van genoten. Bedankt voor alles!
Hanny
Ik vond het een bijzondere ervaring. Erg uitgekeken naar de rust. Merk wel dat ik het moeilijk vind om tot mezelf te komen. Gedachtes vliegen van het één naar het ander. Maar het is wel gelukt om tot mezelf te komen en gevoelens toe te laten door de rust en warmte waain je ontvangen wordt. Zo fijn! Echt voor herhaling vatbaar, Marleen!! Je doet het super, wat een kwaliteit!
Anoniem
Wat een heerlijke dag Marleen! Dankjewel dat je me hier kennis mee hebt laten maken. Soms was het niet eenvoudig, soms ontspannend, soms confronterend maar vooral helend. Ik kijk uit naar een stilteweek door en met jou!
Anoniem
Ik ben heerlijk tot mezelf gekomen en heb rust en stilte ervaren. Eigenlijk boven mijn verwachting. Het is niet moeilijk om stil en alleen met jezelf te zijn. Ben vandaag eens aan mezelf toe gekomen.
Petra
Bedankt nog 'n keer voor de bijzondere dag Marleen! Het heeft me veel gegeven. Je lunch was wederom heerlijk en de liefde voor wat je doet en je open hart is zó voelbaar!
Corina
Dichter dan dit, kom ik niet bij mezelf.
Anoniem
Heerlijk! Een fijne ervaring. Tot rust gekomen. Opgeladen! Kaken ontspannnen!
Sabina
Lieve Marleen, ik vond het weer een bijzondere en mooie dag. Het heeft me weer wat dichter bij mezelf gebracht. Dat kwam precies op het juiste moment. Dank je wel! Zonder jou was dit niet gelukt.
Anoniem
Deze dag was heel goed voorbereid, had een mooi programma en was zonder ervaring goed te doen. De lunch was heerlijk. De stem van Marleen past heel mooi bij alles en geeft rust. Ik heb genoten!
Grietje
Heel fijn! een bijzondere manier van ontspannen en tot jezelf komen.
Anoniem
Een bijzondere dag waarin ik me veilig heb gevoeld. Fijn om te merken dat een hele dag stil te zijn goed voelt. Ik ben wie ik ben en ik mag er zijn en dat heb ik vandaag ervaren. Het eten was gezond en erg lekker, in stilte enorm van genoten.
Anoniem

 

Bij mooi weer zijn we lekker in de tuin en kunnen we ons verbinden met de natuur. En anders hebben we een mooie ruimte in het klooster tot ons beschikking.

Aan het einde van de middag sluiten we de dag af en wisselen we onze ervaringen uit onder het genot van een drankje en hapje.

 

Deze dag is niet in stilte. De eerstvolgende retraitedag in stilte zal na de zomervakantie plaatsvinden.
 

Ben je toe aan een moment voor jezelf? Heb je behoefte aan ontspanning, rust, ruimte en verzachting? Wil je meer balans in je leven en een dag helemaal opladen? Gun jezelf dan dit kado en doe mee! 

 

 

Praktische info

 

 

Datum 22 juni 2023
Locatie Huissen
Tijden

aanvang 9:00 - 9:30u

afsluiting ca. 17:00u

Inclusief koffie, thee, water, fruit, frisdrank, vegetarische lunch, tussendoortje
  yogamatten, meditatiekussens/ -bankjes aanwezig
Kosten € 140,-

 

Je kunt je aanmelden voor via het aanmeldformulier. Ik kijk uit naar je komst!
 

Twijfel je of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust contact op.