Dagretraite 'Energie in beweging' 

 

Op 31 maart is de eerstvolgende dagretraite. We zijn te gast in het dominicanenklooster Huissen, dat vlak onder Arnhem ligt. Een bijzondere locatie die met veel zorg omringd wordt.

 

Energie in beweging
 

Elk seizoen heeft zijn eigen kwaliteiten. In het seizoen van de lente, is het de natuurlijke beweging in de natuur en in onszelf dat de energie weer naar buiten gaat bewegen. Maar vaak is er in het diepe voorjaar nog stagnatie in onze energie en uit zich dat in voorjaarsmoeheid of vermoeidheid. Dat wil niet zeggen dat er geen energie is, maar dat door stagnatie de energie niet goed in beweging komt. 

Volgens de Traditionele Chinese Medicijnleer is de lente het seizoen van het hout element. Het hout element staat voor groei, kracht en expressie. Het is belangrijk dat deze kracht van het hout element (yang energie) goed kan aarden en ontspannen in het water element (yin energie). Daarom doen we deze dag een combinatie van oefeningen die de energie in beweging brengt, afgewisseld met vertraging en gronding. Op deze manier bereiden we ons lichaam en de geest voor op overgang van winter naar lente.

 

We werken met ademoefeningen, weerstandsrelease oefeningen om spanning los te laten, oefeningen om de energie in het lichaam in beweging te brengen, reinigingsoefeningen,  afgewisseld met meditatie en verstilling

Het accent van de oefeningen ligt vanuit de TCM op de lever- en galblaasmeridiaan die verbonden zijn met de zijkant van ons lichaam, nek en schouders.

 

De dag verloopt na ontvangst, kennismaking en uitleg in stilte. Alle oefeningen worden begeleid zodat je alleen maar hoeft te volgen. Naast de reis naar binnen, kun je ook ervaren hoe je je verbonden kunt voelen met anderen zonder dat hier woorden voor nodig zijn.

 

De meeste mensen vinden de eerste keer een stiltedag best spannend om te volgen en dat is heel normaal. Lees de ervaringen van eerdere deelnemers hieronder om je een beeld te vormen wat je kunt ervaren. 

 

Aan het einde van de middag sluiten we de stilte weer af en wisselen we onze ervaringen uit onder het genot van een drankje en hapje.

 

Ben je toe aan een moment voor jezelf? Wil je uit je hoofd komen, contact met je lichaam maken, energie wekken na de winter en tegelijkertijd ontspannen, rust en ruimte ervaren? Ga dan met mee op reis naar binnen!

 

 

Het was een heerlijke dag! Een compleet plaatje met aandacht voorbereid en gegeven. Ook een grote complimenten voor de lunch! Hartelijk dank voor alles!
Anoniem
Ik heb zoveel over mezelf geleerd deze dag!
Anoniem
Deze dag was heel goed voorbereid, had een mooi programma en was zonder ervaring goed te doen. De lunch was heerlijk. De stem van Marleen past heel mooi bij alles en geeft rust. Ik heb genoten!
Grietje
Heel fijn! een bijzondere manier van ontspannen en tot jezelf komen.
Anoniem
Wat een mooie, serene dag heeft Marleen in elkaar gedraaid. Het was zo prettig om de hele dag niet te praten, maar te zijn. Ondanks de stilte was er toch verbinding met elkaar op een luchtige, relaxte manier. Ik vond het ge-wel-dig om zwijgend te eten. Wandelen , mediteren, yoga en mooie woorden van Marleen, even pauze en niets doen. Ik heb zo genoten en raad het iedereen aan. Een cadeau aan jezelf! Dankjewel, Marleen! Je hebt ons meesterlijk begeleid.
Alexa
Een heerlijke dag! Heel fijn om een dag geen ruis en volle aandacht voor mezelf te hebben. Een enorm rust- en oplaadpunt in mijn drukke leven met continue stroom aan prikkels.
Anouk
Ik wist niet wat ik erbij voor moest stellen, maar ik vond het heerlijk ontspannend!
Marianne
Heerlijk! Een fijne ervaring. Tot rust gekomen. Opgeladen! Kaken ontspannnen!
Sabina
Dichter dan dit, kom ik niet bij mezelf.
Anoniem
Heel erg fijn, ik ben helemaal tot rust gekomen. Heb er heel erg van genoten. Bedankt voor alles!
Hanny
Ik kan niet bedenken wat ik van de dag vond. Mijn gedachten zijn op, serieus!
Nadine
Lieve Marleen, ik vond het weer een bijzondere en mooie dag. Het heeft me weer wat dichter bij mezelf gebracht. Dat kwam precies op het juiste moment. Dank je wel! Zonder jou was dit niet gelukt.
Anoniem
Wat een heerlijke dag Marleen! Dankjewel dat je me hier kennis mee hebt laten maken. Soms was het niet eenvoudig, soms ontspannend, soms confronterend maar vooral helend. Ik kijk uit naar een stilteweek door en met jou!
Anoniem
Ik vond het een bijzondere ervaring. Erg uitgekeken naar de rust. Merk wel dat ik het moeilijk vind om tot mezelf te komen. Gedachtes vliegen van het één naar het ander. Maar het is wel gelukt om tot mezelf te komen en gevoelens toe te laten door de rust en warmte waain je ontvangen wordt. Zo fijn! Echt voor herhaling vatbaar, Marleen!! Je doet het super, wat een kwaliteit!
Anoniem
Ik ben heerlijk tot mezelf gekomen en heb rust en stilte ervaren. Eigenlijk boven mijn verwachting. Het is niet moeilijk om stil en alleen met jezelf te zijn. Ben vandaag eens aan mezelf toe gekomen.
Petra
Een bijzondere dag waarin ik me veilig heb gevoeld. Fijn om te merken dat een hele dag stil te zijn goed voelt. Ik ben wie ik ben en ik mag er zijn en dat heb ik vandaag ervaren. Het eten was gezond en erg lekker, in stilte enorm van genoten.
Anoniem
Bedankt nog 'n keer voor de bijzondere dag Marleen! Het heeft me veel gegeven. Je lunch was wederom heerlijk en de liefde voor wat je doet en je open hart is zó voelbaar!
Corina

 

Praktische info

 

Datum 31 maart 2023
Locatie Huissen
Tijden

aanvang 9:00 - 9:30u

afsluiting ca. 17:00u

Inclusief koffie, thee, water, fruit, frisdrank, vegetarische lunch, tussendoortje
  yogamatten, meditatiekussens/ -bankjes aanwezig
Kosten € 140,-

 

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Er zijn nog 2 vrije plaatsen.
 

Twijfel je of deze dag iets voor jou is? Neem dan gerust contact op.