H-yoga bij kanker

H-yoga is een speciaal ontwikkelde yogavorm voor mensen die geraakt zijn door kanker. De H van H-yoga staat voor ‘healing’ en ‘hatha’. Deze vorm van yoga biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces tijdens en na de medische behandeling. H-yoga is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na)zorg.

 

 

Ongelofelijk, ik heb een uur niet aan mijn kanker gedacht!
De oefeningen zijn heel fijn, een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Na de les voel ik me helemaal kalm en ontspannen.
Vandaag vond ik meer ruimte in mijn ademen en ondanks de pijn in mijn gewrichten, ben ik na de les helemaal ontspannen.
Een jaar geleden werd ik geconfronteerd met mijn ziek-zijn en terugkijkend heb ik een soort herstelreis gemaakt. Die wonderwel positief voor mij uitpakte. Jouw yoga was daar een onderdeel van en heeft die reis positief beïnvloed. Dat staat voor mij vast. Daar blijf ik je dankbaar voor.
Benno
Aan het begin van de les voelde ik me zwaar en stijf. Na de les licht, los en ontspannen.

 

Drie veel voorkomende  klachten waarmee (ex)kankerpatiënten te maken krijgen, zijn:

  • (doods)angst
  • stress
  • vermoeidheid

Lees meer over wetenschappelijk onderzoek waaruit de positieve effecten van yoga bij deze en andere veel voorkomende klachten blijken. 

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat blijven bewegen tijdens de behandeling belangrijk is voor lichaam en geest. Ondanks dat je misschien moe bent, zorgt beweging er o.a. voor dat de kans op vermoeidheidsklachten kleiner wordt. Omdat intensief sporten vaak niet haalbaar is in deze situatie, biedt yoga een uitstekend alternatief. Een H-yogales bestaat uit lichte yoga-oefeningen, ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie. De oefeningen worden aangepast aan ieders mogelijkheden.

 

H-yoga:

  • brengt ontspanning en souplesse
  • vermindert stress
  • ondersteunt bij een operatieve ingreep, bestralingen, chemokuren en/of hormoontherapie
  • versterkt de innerlijke kracht, inspireert, motiveert en geeft zelfvertrouwen
  • verbetert de conditie, concentratie en ademruimte
  • heeft een positief effect op slaap-, eet-, en leefritme, kortom kwaliteit van leven

 

Voorafgaand aan de eerste les, wordt er een intake gesprek gehouden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Het verdient de aanbeveling om voor de start met H-yoga je behandelend arts te raadplegen.

 

Na de les is er de mogelijkheid om onder het genot van een kop thee ervaringen uit te wisselen. Uiteraard ben je vrij om dit onderdeel aan je voorbij te laten gaan, zodat je ook de les kunt volgen zonder dat je over je ziekte hoeft te praten.

 

Interesse of vragen?

Heb je vragen, interesse of wil je een proefles volgen? Neem dan vrijblijvend contact op via deze website, email marleen@yoga-geldermalsen.nl of bel 06 - 40 70 58 50. 

 

Lessen

De lessen duren 5 kwartier. Raadpleeg het lesrooster voor het actuele aanbod aan lessen H-yoga. 

 

Privé les in Tricht en indien nodig is les aan huis ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.