Dagretraite in stilte 'Verstillen, ontspannen en opladen'

 

Op 15 november zijn we weer te gast in het dominicanenklooster Huissen, dat vlak onder Arnhem ligt. Een bijzondere locatie die met veel zorg omringd wordt.

 

Energie van de herfst 

In de herfst verandert de natuur en bereidt zich voor op de wintermaanden. De energie in ons lichaam volgt het ritme van de natuur. In de natuur laten de bomen hun bladeren vallen en sommige dieren gaan in winterslaap om energie te besparen. Ook in ons lichaam trekt de energie zich terug. In deze tijd van het jaar merken we vaak dat ons lichaam wat strammer aanvoelt, we zijn sneller moe en ook mentaal en emotioneel gevoeliger voor disbalans. Het is een natuurlijk moment om te verstillen, te reflecteren, los te laten wat niet (meer) van belang is en op te laden.  De dag is gericht op verstillen, bewustwording, ontspannen op diep niveau en opladen.

 

We voeden tijdens deze retraitedag ons hele lichaam- en geestsysteem met rustige yoga-, adem- en meditatieoefeningen. 

 

In de periode van de herfst en winter zijn volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) de energie (chi/qi) van de blaas- en niermeridiaan sneller uit balans.

Blaas- en niermeridiaan hebben te maken met je basis energie en vitaliteit. Daarom is het belangrijk balans te houden tussen in- en ontspanning, zodat je niet gaat interen op je basis energie. Nierenergie wordt sterk beïnvloed door ons vermogen om te ontspannen en te ankeren in onszelf. 

 

 

Ik vond het een bijzondere ervaring. Erg uitgekeken naar de rust. Merk wel dat ik het moeilijk vind om tot mezelf te komen. Gedachtes vliegen van het één naar het ander. Maar het is wel gelukt om tot mezelf te komen en gevoelens toe te laten door de rust en warmte waain je ontvangen wordt. Zo fijn! Echt voor herhaling vatbaar, Marleen!! Je doet het super, wat een kwaliteit!
Anoniem
Deze dag was heel goed voorbereid, had een mooi programma en was zonder ervaring goed te doen. De lunch was heerlijk. De stem van Marleen past heel mooi bij alles en geeft rust. Ik heb genoten!
Grietje
Een bijzondere dag waarin ik me veilig heb gevoeld. Fijn om te merken dat een hele dag stil te zijn goed voelt. Ik ben wie ik ben en ik mag er zijn en dat heb ik vandaag ervaren. Het eten was gezond en erg lekker, in stilte enorm van genoten.
Anoniem
Heel fijn! een bijzondere manier van ontspannen en tot jezelf komen.
Anoniem
Heerlijk! Een fijne ervaring. Tot rust gekomen. Opgeladen! Kaken ontspannnen!
Sabina
Lieve Marleen, ik vond het weer een bijzondere en mooie dag. Het heeft me weer wat dichter bij mezelf gebracht. Dat kwam precies op het juiste moment. Dank je wel! Zonder jou was dit niet gelukt.
Anoniem
Heel erg fijn, ik ben helemaal tot rust gekomen. Heb er heel erg van genoten. Bedankt voor alles!
Hanny
Ik ben heerlijk tot mezelf gekomen en heb rust en stilte ervaren. Eigenlijk boven mijn verwachting. Het is niet moeilijk om stil en alleen met jezelf te zijn. Ben vandaag eens aan mezelf toe gekomen.
Petra
Een heerlijke dag! Heel fijn om een dag geen ruis en volle aandacht voor mezelf te hebben. Een enorm rust- en oplaadpunt in mijn drukke leven met continue stroom aan prikkels.
Anouk
Ik wist niet wat ik erbij voor moest stellen, maar ik vond het heerlijk ontspannend!
Marianne
Bedankt nog 'n keer voor de bijzondere dag Marleen! Het heeft me veel gegeven. Je lunch was wederom heerlijk en de liefde voor wat je doet en je open hart is zó voelbaar!
Corina
Ik kan niet bedenken wat ik van de dag vond. Mijn gedachten zijn op, serieus!
Nadine
Dichter dan dit, kom ik niet bij mezelf.
Anoniem
Het was een heerlijke dag! Een compleet plaatje met aandacht voorbereid en gegeven. Ook een grote complimenten voor de lunch! Hartelijk dank voor alles!
Anoniem
Wat een mooie, serene dag heeft Marleen in elkaar gedraaid. Het was zo prettig om de hele dag niet te praten, maar te zijn. Ondanks de stilte was er toch verbinding met elkaar op een luchtige, relaxte manier. Ik vond het ge-wel-dig om zwijgend te eten. Wandelen , mediteren, yoga en mooie woorden van Marleen, even pauze en niets doen. Ik heb zo genoten en raad het iedereen aan. Een cadeau aan jezelf! Dankjewel, Marleen! Je hebt ons meesterlijk begeleid.
Alexa
Wat een heerlijke dag Marleen! Dankjewel dat je me hier kennis mee hebt laten maken. Soms was het niet eenvoudig, soms ontspannend, soms confronterend maar vooral helend. Ik kijk uit naar een stilteweek door en met jou!
Anoniem
Ik heb zoveel over mezelf geleerd deze dag!
Anoniem

 

 

Tijdens deze dag werken we geleidelijk vanuit rustige dynamische oefeningen uit o.a. meridiaanyoga naar meer verstillende yin yoga oefeningen . Daarnaast helpen ademoefeningen en meditatie ons te verstillen en ruimte te scheppen in lichaam en geest. 

 

Stilte brengt je terug naar binnen en geeft je de mogelijkheid weer contact met jezelf te maken en alles wat er in jou leeft. Je wordt je bewust van wat je denkt, voelt en komt weer terug bij die plek diep in jou waar jij precies weet wat goed voor jou is. Daarnaast kun je ook ervaren hoe verbonden je je kunt voelen met elkaar zonder dat hier woorden voor nodig zijn.

 

Ben je toe aan een moment voor jezelf? Heb je behoefte aan ontspanning, rust en ruimte? Wil je je energie opladen, verstillen en balans ervaren? Gun jezelf dan dit kado en doe 

 

 

Praktische info

 

Datum 15 november 2024
Locatie Huissen
Tijden

aanvang 9:00 - 9:30u

afsluiting ca. 16:45u

Inclusief koffie, thee, water, fruit, frisdrank, vegetarische lunch, tussendoortje
  yogamatten, meditatiekussens/ -bankjes aanwezig
Kosten

€ 140,- bij aanmelding vòòr 1 november 2024

€ 155,- bij aanmelding na 31 oktober 2024

 

Je kunt je aanmelden voor deze dag via het aanmeldformulier