Docente

Mijn naam is Marleen Schot (1971) en ik woon sinds 2007 in Tricht. Zelf beoefen ik zelf ruim 20 jaar yoga. Door een aantal verhuizingen kwam ik in aanraking met verschillende soorten yogalessen. Op een gegeven moment kreeg ik steeds meer behoefte aan verdieping in kennis over yoga en de beoefening ervan. Dit heeft ertoe geleid dat ik een beroepsopleiding tot yoga docent ben gaan volgen. 

 

In 2012 ben ik als zelfstandig yogadocent gestart met het geven van hatha yogalessen. In de loop van de jaren is het aantal wekelijkse lessen en activiteiten flink uitgebreid. In 2016 heb ik mijn baan als financieel adviseur opgezegd en ben ik mijn hart gevolgd om fulltime bezig te zijn met yoga. Inmiddels ben ik naast yogadocent ook gediplomeerd mindfulnesstrainer. 
 

Omdat ik kwaliteit belangrijk vind, ben ik lid van de beroepsverenigingen VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland en van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based trainers Nederland) als categorie 1 trainer.  Ik vind het belangrijk en vooral ook leuk om steeds mijn vakkennis bij te houden en uit te breiden. Daarom ben ik elk jaar wel bezig met bijscholingen.

 

Ik geef met veel plezier yogalessen en 8-weekse cursussen mindfulness. Wat mij raakt en motiveert is om te horen hoeveel positieve effecten de lessen hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van cursisten. Voor de één is dit ontspanning bij stressklachten, voor de ander meer souplesse in het lichaam - soms zelfs daar waar het niet meer voor mogelijk werd gehouden.  Dat is precies waarom ik mijn hart heb gevolgd en doe wat ik het liefste doe!
 

Logo

Het logo van Yoga Geldermalsen geeft de boomhouding weer. Dit is mijn favoriete houding. Het is een balanshouding die concentratie vraagt. In het sanskriet wordt deze houding ook wel vrikshasana genoemd. Het woord vriksha (boom) is verwant aan het woord Brih dat groeien betekent. Dit staat symbool voor de groei die ik zelf door yoga ervaar en mijn cursisten toewens!

 

 

Overzicht opleidingen/bijscholingen