Gentle yoga

Gentle yoga is een milde vorm van yoga voor mensen met chronische klachten, pijn of spanning. Gentle yoga werkt met eenvoudige houdingen die aangepast worden aan ieders mogelijkheden door het gebruik van kussens, bolsters of een stoel. Daarnaast komen ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie aan bod. Gentle yoga biedt ondersteuning bij reuma, hartproblemen, fibromyalgie, ziekte van Crohn, blessures, CVS, revalidatie na een operatie en burn-out.

 

Voorafgaand aan de eerste les, wordt er een intake gesprek gehouden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Raadpleeg bij twijfel altijd je behandelend arts.

 

Na de les drinken we samen een kop thee. 

 

 

Marleen heeft een heel fijne manier van lesgeven. Ze heeft een prettige warme stem en hebt veel oog voor haar cursisten. Ze ziet wat er gebeurt en haakt daarop in. Ze staat open voor vragen en er is ook ruimte voor een grapje en dat is fijn.
Anoniem
De les is een fijne mix van in- en ontspanning. Marleen is heel alert. Als ze ziet dat er oefeningen zijn die niet gaan, dan helpt ze een manier te vinden om de oefening zo aan te passen dat ik toch mee kan doen. Dat vind ik super fijn! Aan het einde van een les voel ik me minder stijf en heerlijk ontspannen. Sinds ik de lessen volg merk ik echt een verschil in mijn spieren, pijn en bewustzijn.
Ien
De gentle yoga lessen ervaar ik als een fijne mix tussen actief bezig zijn en momenten van bewust ontspannen. Daarbij heeft Marleen ook veel aandacht voor de ademhaling tijdens de oefeningen, wat ik een waardevolle toevoeging vind. Ik was vooraf benieuwd of ik met mijn fysieke beperkingen toch op een prettige manier yoga zou kunnen beoefenen. Dat kan dus zeker! De nadruk ligt op mogelijkheden, niet op beperkingen. Je gaat op zoek naar wat voor jou op dat moment passend is. Waar nodig geeft Marleen suggesties om oefeningen in aangepaste vorm te doen. Altijd op een uitnodigende en respectvolle manier. Dat zorgt voor een prettige sfeer tijdens de lessen, met ruimte voor ieders persoonlijke ervaring.
Anneke
Ik vind de lessen heel prettig. De kleine groep ervaar ik als een pluspunt. De oefeningen gaan geleidelijk en worden goed uitgelegd. Marleen heeft een fijne stem om naar te luisteren. De eindontspanning is een fijne afsluiting van de les. Ik voel me goed na afloop van de les.
Nena
Ik ervaar de lessen als prettig. Ondanks dat mijn lichaam pijn doet, merk ik dat de beweging me goed doet. Er ontstaat ook een gevoel van rust en ontspanning door de lessen. Yoga maakt me in het dagelijks leven bewuster van mijn houding en adem.
Ilonka
Vanwege hartritmestoornis eind december een paar privélessen ademtherapie gehad. Dat heeft me echt geholpen. Daarna op gentle yoga gegaan. De nadruk ligt op ontspanning, adem en je rust vinden. Heel prettig. Ook vooral door de warme stem van Marleen die je hierbij begeleidt.
Leni

 

Interesse of vragen?

Heb je vragen, interesse of wil je een proefles volgen? Neem dan vrijblijvend contact op via deze website, email marleen@yoga-geldermalsen.nl of bel 06 - 40 70 58 50. 

 

Lessen

De lessen duren 5 kwartier en worden gegeven op woensdagochtend van 10:30 - 11:45u. De  leze lessen gaan per kalendermaand bij een doorlopend abonnement of er kan een strippenkaart voor 5 losse lessen worden aangeschaft. De groepen zijn klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is om de houdingen naar jouw mogelijkheden aan te passen. 

 

Liever privéles? Dat kan! Mocht het een probleem zijn om de trap te lopen, dan kunnen privé lessen ook in Tricht op de begane grond gegeven worden. 

 

Gentle yoga oefeningen


Egyptische zonnegroet  


De klassieke zonnegroet is vaak een te intensieve serie wanneer je pijnklachten hebt of last van (chronische) vermoeidheid. De Egyptische zonnegroet is een milde variant van de klassieke zonnegroet. Omdat de zonnegroet je energie wekt, kun je deze het beste 's ochtends doen en is het af te raden om deze oefening voor het slapen gaan te doen.   

 

 

Rustige meditatieve serie voor gewrichten  


Deze serie heeft een sterk meditatief karakter waardoor de geest tot rust kan komen. Fysiek is de serie gericht op het losmaken van de gewrichten. De serie is heel geschikt voor mensen met reuma. Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen.