Gentle yoga

Gentle yoga is een milde vorm van yoga voor mensen met chronische klachten, pijn of spanning. Gentle yoga werkt met eenvoudige houdingen die aangepast worden aan ieders mogelijkheden door het gebruik van kussens, bolsters of een stoel. Daarnaast komen ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie aan bod. Gentle yoga biedt ondersteuning bij reuma, hartproblemen, fibromyalgie, ziekte van Crohn, blessures, CVS, revalidatie na een operatie en burn-out.

 

Voorafgaand aan de eerste les, wordt er een intake gesprek gehouden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden. Raadpleeg bij twijfel altijd je behandelend arts i.v.m. mogelijke contra-indicaties.

 

Na de les is er de mogelijkheid om samen een kop thee te drinken. 

 

Interesse of vragen?

Heb je vragen, interesse of wil je een proefles volgen? Neem dan vrijblijvend contact op via deze website, email marleen@yoga-geldermalsen.nl of bel 06 - 40 70 58 50. 

 

Lessen

De lessen duren 5 kwartier en worden gegeven op woensdagochtend van 10:30 - 11:45u. De groepen zijn klein, zodat er veel persoonlijke aandacht is om de houdingen naar jouw mogelijkheden aan te passen. Een proefles kost € 10,-. Van te voren aanmelden

 

Liever privéles? Dat kan in Tricht. Daar is de yogaruimte op de begane grond. 

 

Lessen tijdens de zomer Zomerrooster
Lessen na de zomer Vanaf 2 september wekelijks m.u.v. 14 oktober en 30 december 2020

 

 

Yoga oefeningen


Egyptische zonnegroet  


De klassieke zonnegroet is vaak een te intensieve serie wanneer je pijnklachten hebt of last van (chronische) vermoeidheid. De Egyptische zonnegroet is een milde variant van de klassieke zonnegroet. Omdat de zonnegroet je energie wekt, kun je deze het beste 's ochtends doen en is het af te raden om deze oefening voor het slapen gaan te doen.   

 

 

Rustige meditatieve serie voor gewrichten  


Deze serie heeft een sterk meditatief karakter waardoor de geest tot rust kan komen. Fysiek is de serie gericht op het losmaken van de gewrichten. De serie is heel geschikt voor mensen met reuma. Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen.