Training Mindfulness voor meer balans in je leven

 

 

 

In ons leven is het soms lastig een gezonde balans te vinden. Herken jij de uitdaging om je staande te houden in een druk leven? Balans te vinden tussen je werk, gezin en tijd voor jezelf? Heb je vaak het gevoel geleefd te worden? Heb je last van spanningsklachten of kun je maar niet stoppen met piekeren? Ga je regelmatig over je grenzen heen? Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Met de training Mindfulness leer je hoe je hier zelf iets aan kunt doen. 

 

 

De cursus heeft mij inzicht gegeven hoe ik met mildheid naar mezelf kan kijken en dat negatieve gedachten niet mijn dagelijkse leven beïnvloeden.
Juist als je denkt dat je geen tijd hebt voor mindfulness, moet je er zeker tijd voor maken.
Ik heb meer rust gekregen en bewustwording in het dagelijks leven. De cursus geeft een goede leidraad in je verdere leven.
Door de cursus heb ik inzicht gekregen in mijn denkpatronen, kan ik beter mijn grenzen bewaken, heb ik meer rust in mijn hoofd en bekijk ik alles wat milder. Ik zit beter in mijn vel.
Deze cursus heeft mij meer bewustwording en rust gegeven in mijn dagelijkse leven. Van te voren was ik een beetje sceptisch over mediteren, ik vond het vaag. Meditatie oefeningen geven me rust en het is fijn om in het hier en nu te zijn. Marleen begeleidt de cursus heel goed en zorgt voor een prettige sfeer.
De cursus geeft praktische handvaten om rust en ruimte te creëren in hoofd en lichaam.
Je leert anders tegen jezelf en de wereld om je heen aan te kijken. Dit levert je prachtige inzichten, rust en een relaxte houding op! Het is zó de investering waard!
Deze cursus geeft je inzicht in patronen waar je in zit. Door de opbouw en de oefeningen kom je steeds dichterbij jezelf en ervaar je steeds meer ruimte en rust om te zijn wie je bent en te voelen wat je nodig hebt.
Door de cursus heb ik ervaren dat mediteren rust geeft, dat ik mild mag zijn voor mezelf en dat ik niet alleen ben met mijn klachten en zorgen. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden. Het is mooi hoe je onder begeleiding van Marleen zoveel kunt leren, waar je je hele leven iets aan hebt. Ik zou er nog zoveel over kunnen schrijven, maar als het kan ervaar het dan zelf!
Deze cursus heeft mij geholpen om meer balans te krijgen in mijn leven. Je leert om te gaan met stress en je krijgt meer rust (zowel lichamelijk als mentaal).
Iedereen zou deze cursus moeten volgen. Het brengt balans en bewustzijn in je leven waardoor je beter gaat functioneren.
In een wereld vol hectiek en onrust, heb ik ervaren dat de rust in jezelf ligt. Door de cursus word je op weg geholpen om deze rust en overzicht in jezelf te vinden. Door praktische oefeningen en reflectie.
Het is fijn om acht weken je gedachten en automatische reacties te onderzoeken en dit te bespreken in een veilige omgeving. Dit heeft meer bewustwording gegeven over mijn eigen denken en de gevolgen hiervan op mijn gemoedstoestand.
Dit zou iedereen moeten doen. Het doet je goed, geeft ruimte in je denken en voelen.
Ik ben door de cursus milder voor mezelf en mijn omgeving geworden.
Ik heb meer contact met mijn lichaam gekregen.
Het belangrijkste wat ik uit de cursus meeneem zijn mildheid, bewustzijn en acceptatie. Tijdens de bijeenkomsten is er een veilige omgeving waar ik veel inzichten heb opgedaan. De cursus vraagt veel eigen inzet, maar het brengt je dan ook ergens!
Fijn te zien dat ik niet de enige ben die soms worstelt met het leven. En dat de zelf opgelegde begrenzingen en verplichtingen door meditatie minder strak worden
Ik zocht hulp om uit mijn situatie van overbelasting te komen. In 8 weken heb ik enorm veel geleerd over mezelf en mijn valkuilen. Het was een enorm leerzame cursus met een open en warme sfeer. Mede door alle ervaringen van de andere cursisten leer je nog meer.
Mindfulness is zo'n mooie manier om je bewust te worden van de tools die je zelf in huis hebt om met allerlei situaties te leren dealen.
Ik heb op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met mindfulness en heb ervaren dat het in je dagelijkse leven ècht veel verschil kan maken!
Ik heb geleerd dat meditatie niet zweverig is, maar je juist weer steviger neerzet.
De cursus geeft meer rust, het besef dat verandering echt bij jezelf begint en dat ik mezelf meer mag gunnen.
Ik heb ervaren dat de oefeningen helpen om meer rust en afstand te creëren.
Ik heb geleerd bewust te worden van stress en hoe daarmee om te gaan. Daarnaast ook bewustwording van de mooie dingen om je heen.
De cursus geeft het gevoel dat je zelf iets kan sturen en dat niet alles je overkomt. Je hebt in de hand hoe je ermee omgaat.
De cursus heeft me de rust gebracht die ik was kwijt geraakt.
De cursus geeft inzicht en handvatten hoe ik mij op een positieve manier staande kan houden in het leven.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het  bewust aanwezig zijn in het hier-en-nu met een open blik. Als oplet, merk je hoe vaak we op de 'automatische piloot' draaien. We zijn druk in ons hoofd en niet meer bewust van wat er in en om ons heen gebeurt. Hierdoor raken we het contact met onszelf kwijt en voelen we niet meer wat goed voor ons is. Dat kan gemakkelijk leiden tot allerlei lichamelijk en/of psychische klachten.

 

Door bewust de aandacht te richten kunnen we meer genieten van mooie momenten die snel aan ons voorbij kunnen gaan en leer je anders omgaan met moeilijke omstandigheden en emoties. Je gaat steeds meer herkennen hoe vaak onbewuste reacties in je lichaam en geest werken. Je leert stressprikkels en automatische patronen eerder herkennen. Hierdoor creëer je ruimte om bewuste keuzes te maken. Je leert zo beter voor jezelf te zorgen en dingen te accepteren die je niet kunt veranderen. Dit geeft je meer energie, rust en balans in je leven.

 

In acht weken

De training Mindfulness van Yoga Geldermalsen is gebaseerd op Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR), een wetenschappelijk aangetoond effectief programma dat wereldwijd al meer dan 40 jaar wordt gegeven. De training is ervaringsgericht. Je kunt er nog zoveel over lezen, maar mindfulness is vooral een kwestie van doen. Je leert vooral door veel praktische oefeningen.

 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Daarnaast oefen je dagelijks thuis. Zo integreer je mindfulness in je dagelijkse leven.

 

De training is gericht op het hier-en-nu. Er is niets zweverigs aan en we gaan niets analyseren uit het verleden zoals bij therapie. We kijken heel praktisch naar het nù.

 

Voor wie is de training Mindfulness geschikt?

Mindfulness is voor iedereen die meer kwaliteit aan zijn of haar leven wil toevoegen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, een drukke baan hebt of geen werk, al wat ervaring hebt of niet. Wetenschappelijk is aangetoond dat mindfulness vooral effectief is bij mensen die last hebben van veel piekeren, stress, chronische pijn, dreigende burn-out, angstklachten, somberheid en vermoeidheid.

Veel mensen ervaren op dit moment ook de effecten van de coronacrisis. Mindfulness is behulpzaam om innerlijke rust in tijden van onzekerheid en onrust te ontwikkelen, patronen van angst en piekeren te doorbreken en versterkt het vermogen om mild voor jezelf en anderen te zijn.
 

Om er zeker van te zijn dat deze training bij je past, hebben we eerst een voorgesprek. Samen kijken we of deze training aansluit bij wat je zoekt en jou brengt wat je ervan verwacht.

 

 

Wat levert de training Mindfulness jou op?

 • Meer balans en stabiliteit
 • Je kunt beter omgaan met stress
 • Het heeft positieve effecten op lichamelijke en/of geestelijke klachten
 • Je geniet meer en krijgt meer rust en verstilling
 • Meer ontspanning in je leven
 • Betere concentratie
 • Je leert bewuste keuzes te maken

 

 

Waar/wanneer 

De training bestaat uit 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten en een oefendag in Geldermalsen (gemeente West Betuwe). 

De volgende training start 8 september op vrijdagochtend van 9:30 - 12:00u. Deze training is op de volgende data. 

8, 15, 22 en 29 september 2023

6, 13, 27 oktober 2023

3 november 2023

De oefendag is op zondag 29 oktober van 10:00 - ca. 15:30u.

 

Wat kost de training Mindfulness?

De training kost € 450,- voor particulieren en € 550,- voor bedrijven (prijzen incl. BTW). Hiervoor krijg je:

 • 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur 
 • oefendag (6 uur) 
 • online leeromgeving met thuisoefeningen
 • uitgebreid cursusboek 

 

Kijk ook bij de vergoedingen door de zorgverzekering en andere mogelijkheden via de werkgever. 

 

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op!

Training mindfulness voor meer balans in je leven

In ons leven is het soms lastig een gezonde balans te vinden. Herken jij de uitdaging om je staande te houden in een druk leven? Balans te vinden tussen je werk, gezin en tijd voor jezelf? Heb je vaak het gevoel geleefd te worden? Heb je last van spanningsklachten of kun je maar niet stoppen met piekeren? Ga je regelmatig over je grenzen heen? Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Met de training mindfulness leer je hoe je hier zelf iets aan kunt doen. 

 

 

De cursus geeft meer rust, het besef dat verandering echt bij jezelf begint en dat ik mezelf meer mag gunnen.
De cursus geeft inzicht en handvatten hoe ik mij op een positieve manier staande kan houden in het leven.
Ik heb geleerd dat meditatie niet zweverig is, maar je juist weer steviger neerzet.
Ik heb op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met mindfulness en heb ervaren dat het in je dagelijkse leven ècht veel verschil kan maken!
Iedereen zou deze cursus moeten volgen. Het brengt balans en bewustzijn in je leven waardoor je beter gaat functioneren.
Het is fijn om acht weken je gedachten en automatische reacties te onderzoeken en dit te bespreken in een veilige omgeving. Dit heeft meer bewustwording gegeven over mijn eigen denken en de gevolgen hiervan op mijn gemoedstoestand.
Deze cursus heeft mij geholpen om meer balans te krijgen in mijn leven. Je leert om te gaan met stress en je krijgt meer rust (zowel lichamelijk als mentaal).
Deze cursus geeft je inzicht in patronen waar je in zit. Door de opbouw en de oefeningen kom je steeds dichterbij jezelf en ervaar je steeds meer ruimte en rust om te zijn wie je bent en te voelen wat je nodig hebt.
De cursus heeft me de rust gebracht die ik was kwijt geraakt.
De cursus geeft praktische handvaten om rust en ruimte te creëren in hoofd en lichaam.
Ik ben door de cursus milder voor mezelf en mijn omgeving geworden.
Je leert anders tegen jezelf en de wereld om je heen aan te kijken. Dit levert je prachtige inzichten, rust en een relaxte houding op! Het is zó de investering waard!
Mindfulness is zo'n mooie manier om je bewust te worden van de tools die je zelf in huis hebt om met allerlei situaties te leren dealen.
Ik heb ervaren dat de oefeningen helpen om meer rust en afstand te creëren.
Het belangrijkste wat ik uit de cursus meeneem zijn mildheid, bewustzijn en acceptatie. Tijdens de bijeenkomsten is er een veilige omgeving waar ik veel inzichten heb opgedaan. De cursus vraagt veel eigen inzet, maar het brengt je dan ook ergens!
De cursus heeft mij inzicht gegeven hoe ik met mildheid naar mezelf kan kijken en dat negatieve gedachten niet mijn dagelijkse leven beïnvloeden.
Ik heb geleerd bewust te worden van stress en hoe daarmee om te gaan. Daarnaast ook bewustwording van de mooie dingen om je heen.
Ik heb meer contact met mijn lichaam gekregen.
Ik zocht hulp om uit mijn situatie van overbelasting te komen. In 8 weken heb ik enorm veel geleerd over mezelf en mijn valkuilen. Het was een enorm leerzame cursus met een open en warme sfeer. Mede door alle ervaringen van de andere cursisten leer je nog meer.
Ik heb meer rust gekregen en bewustwording in het dagelijks leven. De cursus geeft een goede leidraad in je verdere leven.
Deze cursus heeft mij meer bewustwording en rust gegeven in mijn dagelijkse leven. Van te voren was ik een beetje sceptisch over mediteren, ik vond het vaag. Meditatie oefeningen geven me rust en het is fijn om in het hier en nu te zijn. Marleen begeleidt de cursus heel goed en zorgt voor een prettige sfeer.
Dit zou iedereen moeten doen. Het doet je goed, geeft ruimte in je denken en voelen.
Door de cursus heb ik inzicht gekregen in mijn denkpatronen, kan ik beter mijn grenzen bewaken, heb ik meer rust in mijn hoofd en bekijk ik alles wat milder. Ik zit beter in mijn vel.
Juist als je denkt dat je geen tijd hebt voor mindfulness, moet je er zeker tijd voor maken.
Door de cursus heb ik ervaren dat mediteren rust geeft, dat ik mild mag zijn voor mezelf en dat ik niet alleen ben met mijn klachten en zorgen. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden. Het is mooi hoe je onder begeleiding van Marleen zoveel kunt leren, waar je je hele leven iets aan hebt. Ik zou er nog zoveel over kunnen schrijven, maar als het kan ervaar het dan zelf!
In een wereld vol hectiek en onrust, heb ik ervaren dat de rust in jezelf ligt. Door de cursus word je op weg geholpen om deze rust en overzicht in jezelf te vinden. Door praktische oefeningen en reflectie.
Fijn te zien dat ik niet de enige ben die soms worstelt met het leven. En dat de zelf opgelegde begrenzingen en verplichtingen door meditatie minder strak worden
De cursus geeft het gevoel dat je zelf iets kan sturen en dat niet alles je overkomt. Je hebt in de hand hoe je ermee omgaat.

 

In acht weken

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en een oefendag. Je leert mindfulness alleen maar door het te doen. Daarom gaan we veel oefenen, ook thuis. Zo leer je in 8 weken mindfulness te integreren in je dagelijkse leven. 

 

Voor wie is de training geschikt?

Mindfulness is vooral effectief is bij mensen die last hebben van veel piekeren, stress, chronische pijn, dreigende burn-out, angstklachten, somberheid en vermoeidheid.
 

We hebben een voorgesprek en samen kijken we of deze training past bij wat je zoekt en verwacht.

 

Wat levert de training je op?

 • Meer balans en stabiliteit
 • Je kunt beter omgaan met stress
 • Het heeft positieve effecten op lichamelijke en/of geestelijke klachten
 • Je geniet meer en krijgt meer rust en verstilling
 • Meer ontspanning in je leven
 • Betere concentratie
 • Je leert bewuste keuzes te maken
   

Waar/wanneer 

De training bestaat uit 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten en een oefendag in Geldermalsen (gemeente West Betuwe). 

De volgende training start 8 september op vrijdagochtend van 9:30 - 12:00u. Deze training is op de volgende data. 

8, 15, 22 en 29 september 2023

6, 13, 27 oktober 2023

3 november 2023

De oefendag is op zondag 29 oktober van 10:00 - ca. 15:30u.

 

Kosten

De training kost € 450,- voor particulieren en € 550 voor bedrijven (prijzen incl. BTW). Hiervoor krijg je:

- 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur

- oefendag (6 uur) 

- online leeromgeving met thuisoefeningen 

- cursusboek 

 

Kijk ook bij de vergoedingen door de zorgverzekering en andere mogelijkheden via de werkgever. 

 

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op!