Vergoedingsmogelijkheden cursus mindfulness

Vergoeding werkgever

Veel werkgevers zijn bereid de kosten voor een cursus mindfulness te vergoeden in het kader van stresspreventie, persoonlijke ontwikkeling of scholing. Dit kan vaak worden gedaan vanuit een budget voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, preventie of ziekteverzuim. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars  vergoeden (een deel van) de cursus mindfulness vanuit het aanvullende pakket. Een van de voorwaarden die hieraan gesteld kan worden is dat de trainer aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN als categorie 1 trainer. Marleen is als categorie 1 trainer aangesloten bij de VMBN.

 

Informeer altijd zelf bij jouw zorgverzekering welke voorwaarden deze stelt en wat het exacte bedrag is dat wordt vergoed! Er zijn verschillende organisaties die een handig overzicht bieden van de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar: www.zorgwijzer.nl en www.zorgverzekering.info

 

 

Ondernemers en ZZP’ers

Ondernemers en ZZP’ers kunnen de kosten voor een cursus mindfulness wellicht opvoeren als bedrijfskosten. Informeer voor de mogelijkheden bij je boekhouder of de belastingdienst.