Online oefeningen  


Hatha yoga  

Dit is een rustige serie staande, zittende en liggende oefeningen gevolgd door een eindontspanning. Het accent van deze serie ligt op het hartchakra.   


8 Broccades  

Deze serie is oorspronkelijk een Qigong serie, gebaseerd op de chinese meridianen leer. Het is een rustige meditatieve serie waarbij alle meridianen paren worden gestrekt ter bevordering (bestendiging) van de algehele gezondheid. Voor het meeste effect dagelijks beoefenen.   

Gentle yoga

Egyptische zonnegroet  


De klassieke zonnegroet is vaak een te intensieve serie wanneer je pijnklachten hebt of last van (chronische) vermoeidheid. De Egyptische zonnegroet is een milde variant van de klassieke zonnegroet. Omdat de zonnegroet je energie wekt, kun je deze het beste 's ochtends doen en is het af te raden om deze oefening voor het slapen gaan te doen.   

 

Rustige meditatieve serie voor gewrichten  


Deze serie heeft een sterk meditatief karakter waardoor de geest tot rust kan komen. Fysiek is de serie gericht op het losmaken van de gewrichten. De serie is heel geschikt voor mensen met reuma. Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen.   

Mindfulness oefening

Als voorproefje op de 8-weekse cursus Mindfulness, hier alvast één van de oefeningen. Het is een korte oefening van een paar minuten. Hiermee creëer je een bewust moment van rust in je dag.

 
Tip: download de oefening op je telefoon en beluister hem (met oortjes in) op een rustige plek. 

 

Audio opname 'Ademruimte' (download):

 

Yoga Nidra 

Yoga Nidra wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt, maar het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart. Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht. Het effect van Yoga Nidra merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

 

Zet de oefening op je telefoon en beluister hem (met oortjes in) op een rustig moment. Als je weinig energie hebt of een burnout, is 15:00u 's middags het meest geschikte moment van de dag voor deze oefening. Erna kun je met nieuwe energie de tweede helft van je dag weer aan.

Alhoewel het de bedoeling is dat je wakker en alert blijft, kun je als je slecht slaapt de oefening ook in bed afluisteren. En mocht je voor het einde van de oefening in slaap vallen, geniet daar dan lekker van!

 

Audio opname 'Yoga Nidra' (download):