Workshop Makko Ho - verbetering van je (levens)energie en gezondheid 
(VOL - aanmelding voor wachtlijst mogelijk)
 

 


 

Wat zijn de Makko Ho oefeningen?

De Makko Ho oefeningen zijn een serie oeroude oefeningen die worden gebruikt om het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren. We werken op basis van de 6 verschillende meridianenparen die in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) worden gebruikt:

  1. Long/dikke darm (metaal element)
  2. Maag/milt (aarde element)
  3. Hart/dunne darm (primair vuur element)
  4. Nier/blaas (water element)
  5. Pericardium-/drievoudige verwarmer (secundair vuur element)
  6. Lever-/galblaas (hout element)

 

We werken in deze serie volgens het natuurlijke ritme van de Chinese orgaanklok, ook wel energieklok genoemd. Deze klok is gebaseerd op eeuwenoude studies van ons lichaam waaruit blijkt wanneer welke energie op welk moment van de dag actief is. Door deze natuurlijke volgorde aan te houden, kunnen we onze verschillende meridianenparen optimaal voeden.

 

De nadruk van de oefeningen ligt niet zozeer op het fysieke rekken maar op het openen en bewegen van de (levens)energie in het lichaam (Qi). Met deze serie worden de meridianen zowel gekalmeerd (in geval van te veel energie), als geactiveerd (wanneer er te weinig energie stroomt). De specifieke strekkingen zijn ontwikkeld om de stroom van energie in het lichaam te optimaliseren en eventuele blokkades op te heffen. Door optimalisereing van je (levens)energie wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Het lichaam is daardoor beter in staat zelf eventuele onbalans op te lossen.

 

De serie oefeningen doen herhalen we een aantal keren in verschillende varianten. We starten een hatha yoga variant en verstillen steeds meer naar de yin variant van de verschillende houdingen

Doordat we werken naar het steeds langer in de houdingen blijven, ontstaat er steeds meer verstilling in lichaam, geest en adem.

 

Yoga Nidra

Om de diepe ontspanning compleet te maken, sluiten we af met Yoga Nidra. Yoga Nidra wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt maar het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart. Yoga nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht. Het effect van Yoga Nidra merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

 

Datum

Tijd

Locatie

Kosten

30 november 2022

19:15 - 21:45u

De Panoven 25, Geldermalsen

€ 29,50

 

 

                     

 

 

Deze workshop is VOL. Je kunt je via het aanmeldformulier opgeven voor de wachtlijst van deze workshop. Dan laat ik je weten als er toch nog een plek vrij komt.
Bij twijfel of vragen, neem gerust contact op.