Workshop Mantra zingen

Het woord mantra betekent letterlijk: instrument van het denken. In de yoga traditie worden van oudsher bepaalde klanken gebruikt omdat die, net als bepaalde bewegingen of houdingen, het lichaam en de geest trainen om bewust te worden. 

Door het zingen van mantra's maken de hersenen stoffen aan die het lichaam ontspannen. Zelfs het luisteren naar mantra’s heeft dit effect. Denk niet te snel dat je niet kunt zingen. Als je kunt praten kun je ook mantra's zingen. Ervaar hoe fijn het is om te doen. 

 

Het samen zingen geeft je de mogelijkheid om ‘uit het hoofd en in het hart’ te gaan. De avond heeft een meditatief karakter, waarbij elke mantra een bepaalde kwaliteit aanspreekt. Het zingen en herhalen draagt bij tot een sterk gevoelde aanwezigheid in het hier en nu, voor ieder persoonlijk en als groep.

Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben met zingen en/of met mantra’s, wél de zin om je open te stellen voor een bijzondere belevenis met klank en adem.

 

Martijn Nanninga begeleidt de workshop op zijn gitaar. Hij is vanaf jonge leeftijd actief in de muziek. Hij houdt ervan mensen te inspireren tot zingen en elkaar te ontmoeten in de muziek. Hij geeft leiding aan vele meezingevenementen met zowel professionele als amateur groepen.  

 

Datum

Tijd
Locatie

Kosten

11 oktober 2017

19:30 - 21:30u

Dorpshuis Tricht

€ 22,50

 

 

                     

 

 

 

Begeleiding Martijn Nanninga