Nieuw: Workshop meridiaanyoga

'Vertrouwen en verzachten - van milt- naar hartmeridiaan'

VOL - aanmelden voor wachtlijst mogelijk
 

Meridiaanyoga

In deze nieuwe workshop kun je kennismaken met meridiaanyoga. Meridiaanyoga werkt net als yin yoga met de klassieke trajecten van de meridianen uit de klassieke TCM. Wanneer het toegevoegde waarde geeft om het interne traject te kunnen ervaren, wordt bij meridaanyoga het klassieke meridiaantraject aangevuld met het meridiaantraject vanuit Zen-shiatsu. 
 

De waarde van meridiaanyoga ligt in het ontdekken van de innerlijke ervaring. Door rustige bewegingen kunnen we steeds meer spanning loslaten en vertragen. De adem beweegt mee en zal ook vertragen en vrijer worden.  

Je gaat contact maken met een diepe laag in jezelf, voorbij woorden. Je kunt steeds meer verstillen en interne signalen en gevoelstonen gaan opmerken. Meer info over meridiaanyoga lees je hier

 

 

Vertrouwen en verzachten

In deze workshop werken we vooral met de milt- en hart(constrictor)energie om te komen bij de gevoelskwaliteiten van vertrouwen en verzachting. 

 

Herken je het gevoel van verharden, je schrap zetten en jezelf groothouden? Het gevoel dat je vertrouwen is geschaad of dat je je niet kwetsbaar kunt opstellen. Deze gevoelens leiden tot spanningen in ons hele lichaam-/geestsysteem. Op energetisch niveau zie je dat de energie zich naar boven in het lichaam verplaatst en zich daar vastzet. Het middenrif wordt vastgezet en je kunt je als het ware ‘opgeblazen’ voelen.
 

Vanuit de meridiaanvisie werken we met het gronden van de adem en alle ademruimtes weer toegankelijk maken (via de long en dikke darm meridianen.) We werken naar vertrouwen en verzachting door de milt en hartconstrictor meridianen te strekken en te openen. De focus ligt op ontspannen, het weer verbinding gaan voelen tussen boven- en onderlichaam, verzachten en controle loslaten.

 

Effecten van de oefeningen:

  • Ontspannen en verzachten van lichaam-/geest
  • Energie laten zakken in je lichaam (aarden) en weer laten doorstromen 
  • Losmaken van spanningen rond het middenrif
  • Ankeren in het hart
  • Verstillen
     

De oefeningen zijn zacht en toegankelijk en voor iedereen geschikt. Na de meridiaanyoga, staan er meditatie en Yoga Nidra op het programma.

 

Praktische info

 

Datum

Tijd

Prijs

13 december 2023

19:30 - 21:30u

€ 27,50

 

 

 

 

 

De workshop is VOL. Je kunt je opgeven voor de wachtlijst van deze workshop via het aanmeldformulier.  


Bij twijfel of vragen, neem gerust contact op.