Workshop Onderrug en SI-gewricht

 

Deze workshop is speciaal voor het gebied van de onderrug en het sacro-ilicale gewricht, afgekort SI-gewricht. Dit gewricht verbindt het heiligbeen met het bekken. Lage rugpijn kan voortkomen uit problemen bij het SI-gewricht. Andersom kan een vastzittend SI-gewricht ook leiden tot klachten in de onderrug die uitstralende pijn geven naar de billen, het bekken, de liezen, benen, instabiliteit in de benen en last met zitten.  In deze workshop mobiliseren en stimuleren we de onderrug en het SI-gewricht.

 

Omdat er vaak een misverstand is over de anatomie van het SI-gewricht, start de workshop met een korte uitleg over de anatomie van het SI-gewricht, bekken en onderrug. Vervolgens maken we dit gebied 'wakker' met subtiele, maar effectieve bewegingen. Daarna gaan we door met yin yoga houdingen, waarmee we met zachte druk ruimte maken in het bindweefsel (fascia) van de onderrug en het SI-gewricht. De zachte strekkingen van yin yoga  hydrateren de gewrichten en onderzoek toont aan dat zelfs de botten door yin yoga sterker worden. We sluiten af met een lange diepgaande ontspanning met Yoga Nidra. 

 

Alle houdingen doen we met respect voor ieders lichaam.

Als je last hebt van een hernia, raadpleeg dan eerst je arts. Deze workshop is niet geschikt bij instabiliteit / hypermobiliteit van het SI-gewricht. 

 

Na afloop van de workshop ontvang je een video en oefenkaart met oefeningen voor thuis. 

 

Datum

Tijd

Locatie

Prijs

28 augustus 2024

19:15 - 21:45u

De Panoven 25 in Geldermalsen

€ 32,50

 

 

 

 

 

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier
 

Bij twijfel of vragen, neem gerust contact op.