Workshop 'Yin XXL en yoga nidra' (VOL)

aanmelding voor wachtlijst mogelijk

In deze workshop combineren we twee vormen van yoga om helemaal naar binnen te keren, te verstillen en diep te ontspannen: yin yoga en yoga nidra.

 

Yin yoga

Bij yin yoga blijven we lang statisch in een houding. Omdat we werken naar ontspanning en loslaten, passen we in yin yoga de houdingen aan met hulpmiddelen. De houding wordt zodanig ondersteund dat je lichaam kan ontspannen. Je zoekt bij yin yoga nooit meer dan 80% van je kunnen op. Juist omdat we zo lang in de houding blijven. Hierdoor kan op een gegeven moment de spanning in je spieren en bindweefsel los laten, waardoor eventuele blokkades in je energiekanalen kunnen verminderen of verdwijnen. 

Wanneer we zo lang in een houding zijn, worden we ons bewust van wat we voelen, denken, weerstand of emoties. We leren om liefdevol al deze sensaties toe te laten, te accepteren en te verstillen.

 

Rug, schouders en nek

De yin houdingen in deze workshop zijn speciaal voor iedereen die wel eens worstelt met pijn in de rug, schouders en nek. Een gebied waar we makkelijk spanning opslaan. We doen oefeningen om de gehele wervelkolom los te maken, waardoor eventuele blokkades opgeheven kunnen worden en je meer ruimte kunt gaan ervaren.

 

Yoga nidra

Ter afsluiting van de workshop doen we yoga nidra, een hele diepe ontspanningsoefening. Yoga nidra wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt maar het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart. Yoga nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht. Het effect van yoga nidra merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

 

In deze extra lange workshop kom je tot een complete diepe ontspanning om zo helemaal relaxed je weekend in te gaan!

 

Bij de workshop krijg je een audio opname van een yoga nidra oefening in MP3 formaat voor thuis!

 

Datum

Tijd

Locatie

Kosten

25 oktober 2019

19:15 - 21:30u

De Panoven 25, Geldermalsen

€ 28,50

 

 

                     

 

 

 

Deze workshop is VOL. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via het aanmeldformulier. Dan neem ik contact met je op als er een plaats vrij komt.

Variaties van de sphinx houding, afhankelijk van de mogelijkheden van het lichaam.

 

 

 

Bij rugklachten wordt de strekking in de onderrug verminderd met een bolster.

 

Als er meer ruimte voor strekking is, kunnen de ellebogen op een blok geplaatst worden.