Workshop 'Diepe ontspanning met yoga nidra' 

Yoga nidra wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt maar het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart. Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht. Het effect van yoga nidra merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

 

We beginnen de avond met een rustige meditatieve serie oefeningen (Pawamuktasana's). Deze serie heeft een sterk meditatief karakter, waardoor de geest tot rust kan komen. Fysiek is de serie gericht op het losmaken van de gewrichten. 

De serie is heel geschikt voor mensen met reuma. Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen. 

 

Kortom een avond om te komen tot diepe ontspanning!

 

Bij de workshop krijg je een audio opname van een Yoga Nidra oefening in MP3 formaat voor thuis!

 

Datum

Tijd

Locatie

Kosten

wordt binnenkort opnieuw gepland

19:30 - 21:30u

De Panoven 25, Geldermalsen

€ 26,50