Workshop 'Ruimte en diepe ontspanning' 

VOL - aanmelden voor wachtlijst mogelijk

 

Deze avond oefenen we met het trainen van onze aandacht. Vanuit de beweging verstillen we. We starten de avond met een serie meditatieve yogaoefeningen (Pawamuktasanas), waarmee we alle gewrichten op een zachte manier losmaken. Vervolgens is er een begeleide meditatie en we sluiten af met Yoga Nidra voor een diepe ontspanning. Zo oefenen we mindfulness op verschillende manieren.


 

Wij hebben deze workshop als zeer bijzonder en aangenaam ervaren. De meditatie in combinatie met Marleen's begeleidende teksten in de sfeervolle ruimte resulteerde in een geweldige en bijzondere ontspanning zowel fysiek als mentaal. 


Ada en Ton

Ik had me van te voren voorgesteld dat je na een workshop ‘Diepe ontspanning’, vast heel lekker zou kunnen slapen. Die verwachting is meer dan uitgekomen.  

Door de eerste serie oefeningen word je lekker warm, omdat je bloedsomloop beter gaat stromen.  Aan het eind van de sessie was mijn lijf ontspannen en mijn hoofd helder. Nadien een hele nacht doorslapen, zonder onderbrekingen, was een extra cadeautje! Beter kun je het bijna niet hebben!


Suzan

Ik heb de Yoga Nidra als zeer prettig ervaren. De voorafgaande  oefeningen werkten al ontspannend. De ontspanning tijdens de Yoga Nidra heb ik ervaren als een volledige ontspanning. Ook de manier van inspreken van Marleen is heel prettig.


Rita

Wat ik zo fijn vind aan deze workshops is, dat je op een makkelijke manier kennis kunt maken met voor jou onbekende vormen van yoga.
Yoga Nidra heb ik als heel ontspannend ervaren, terwijl het voor mij echt verrassend was tegelijkertijd een helderheid van geest te ervaren/bewaren, zodat ik in een half waak, half slaappositie toch heel bewust in mezelf kon reizen en afdalen. Het was heerlijk om te doen!


Geerte

Marleen geeft alle ruimte om goed te gaan liggen en neemt je in alle rust mee met een cadans, die diepe ontspanning brengt tijdens de Yoga Nidra. De rustige oefeningen die ervoor gedaan werden waren de voorbereiding voor lichaam en geest om zover te komen. Ik hoop dat de 'opdracht' die ik mezelf heb geschonken, door de meditatie dieper doordringt dan een alledaags voornemen.  Bloemen, kaarsjes, iets zoets en kruidenthee horen bij de zorgvuldige aanpak en vriendelijke aanwezigheid van Marleen.' 

Yoga - Pawanmuktasanas

Met de komst van de herfst merken veel mensen dat hun gewrichten beginnen te kraken en stijver aanvoelen. De veranderingen in temperatuur en vochtigheid kunnen invloed hebben op de flexibiliteit van ons lichaam.

Pawanmuktasanas zijn een reeks yogaoefeningen die gericht zijn op alle gewrichten in het lichaam. Deze houdingen helpen de circulatie van energie (prana) in het lichaam te verbeteren. De oefeningen stimuleren de natuurlijke productie van synoviale vloeistof ( gewrichtssmeer) waardoor de gewrichten beschermd worden en stijfheid in de gewrichten verminderd. 

Die verzorging van de gewrichten is voor de meeste mensen in de herfst heel welkom. Door het rustige karakter is de serie laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. De serie is heel geschikt voor mensen met reuma. Bij zwangere vrouwen die vocht vasthouden geeft de serie verlichting, omdat het lymfevocht door de oefeningen meer gaat stromen. 
 

Door de rustige oefeningen en de koppeling met de adembeweging heeft deze serie heeft een sterk meditatief karakter, waardoor de geest tot rust kan komen. 

 

Yoga Nidra

Yoga nidra wordt ook wel yoga van de slaap genoemd. Je ligt ontspannen op je matje, waarbij het lijkt alsof je slaapt maar het bewustzijn blijft alert. Alle zintuigen trekken zich terug, behalve het gehoor. Je bevindt je in een grenstoestand tussen slapen en waken, waarbij je met je bewustzijn je hele lichaam ervaart. Yoga Nidra is een ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Hierdoor ontspannen we niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is een algehele balans waarin de twee hersenhelften in harmonie worden gebracht. Het effect van yoga nidra merk je vaak al direct aan een ontspannen gevoel, meer energie, betere concentratie en beter slapen.

 

Kortom een avond om te komen tot diepe ontspanning, ruimte in lichaam en geest!

 

Datum

Tijd

Locatie

Kosten

27 oktober 2023

19:30 - ca. 21:45u

De Panoven 25, Geldermalsen

€ 32,50

 

Deze workshop is VOL. Je kunt je opgeven voor de wachtlijst via het aanmeldformulier. . Je ontvangt een berichtje als er een plekje vrij komt.