Yin yoga

Bij yin yoga blijven we langer statisch in een houding. Hierdoor kunnen de spieren en het dieper liggende bindweefsel (fascia) ontspannen. Het gaat hierbij dus niet om het aanspannen van de spieren, maar om de ontspanning.  Wanneer we in zo'n houding zijn, worden we ons bewust van wat we voelen, denken, weerstand of emoties. We leren om liefdevol al deze sensaties toe te laten en te accepteren. 

 

Omdat we werken naar ontspanning en loslaten, passen we in yin yoga de houdingen aan met hulpmiddelen, zoals bolsters, kussens en dekens. De houding wordt aangepast naar wat je op dàt moment aan kan. Je zoekt bij yin yoga nooit meer dan 80% van je kunnen op. Juist omdat we zo lang in de houding blijven. Hierdoor kan op een gegeven moment de spanning in je spieren en bindweefsel los laten, waardoor eventuele blokkades in je energiekanalen kunnen verminderen of verdwijnen. 

 

 

Het is alweer het derde jaar dat ik yin yoga doe bij Marleen. Het is ontzettend fijn, ontspannen en voelt heel veilig. Zonder dat ze je aanraakt, omdat dat nu vanwege Covid helaas niet mag, heb ik toch het gevoel dat ze me ondersteunt. Ook haar eigen constante ontwikkeling is mooi om te zien en ervaren. Zij neemt me als het ware mee...
Jirina
Al enige tijd volg ik lessen yin yoga. Wat mij ieder keer weer opvalt is dat mijn lichaam en geest tot rust komen. Doordat je langere tijd in één houding blijft leer je loslaten. Zonder enige twijfel draagt de rustige stem en hulp van Marleen daar ook aan bij!
-
Bij yin yoga blijf je lang in een houding (eventueel met behulp van blokken, bolster etc.). Door de strekking en het dieper los kunnen laten, heb ik ultieme ontspanning ervaren. Prettig is zeker de manier waarop Marleen les geeft; zachte stem en liefdevol helpt ze je (mogelijk) verder een houding in. Na jarenlange hatha yoga ben ik gezwicht voor Yin!
Petra
De lessen worden door Marleen Schot gegeven in een sfeervolle omgeving gegeven. Marleen straal rust uit en heeft een fijne stem wat zeker bijdraagt aan de prettige en ontspannen sfeer tijdens de lessen. Als laatste onderdeel van de les volgt de een lange ontspanning gevolgd door een heerlijk kopje thee! Relaxed gaan we dan weer huiswaarts. Yin Yoga: zeker een aanrader!
Ton en Ada
Mijn wekelijkse les yin yoga is een rustpunt in mijn week. Tijd en aandacht voor mezelf, waarbij ik in alle rust met mijn lichaam bezig ben. De houdingen zijn soms uitdagend en geven sensaties. wat ik o.a. bij yin yoga heb geleerd is dat de manier waarop ik mijn sensaties (pijn/ongemakken) benader bepalend is voor hoe ik me voel. Zoals Marleen zegt: "kijk er naar zonder oordeel". Dat helpt me om te ontspannen en de houding prettiger te kunnen uitvoeren! Ik raad yin yoga aan voor iedereen die met liefde en aandacht naar zijn/haar eigen lichaam wil luisteren om vervolgens van een heerlijk diepe strekking te genieten... De muziek tijdens de lessen is ook prettig, deze draagt bij aan de sfeer. De stap om aan deze lessen deel te nemen is één van mijn betere keuzes geweest afgelopen jaren!
Moniek
Al in de pré-coronatijd volgden wij, mijn echtgenote en ik, met veel enthousiasme de yin-yoga lessen bij Yoga Geldermalsen. Ook nu volgen wij de lessen via een live-stream. In de zaal is prettiger, maar dat komt wel weer. Wij beiden zijn 70+ ‘ers en merken dat yoga goed is voor lichaam en geest, zeker omdat de lessen met plezier gegeven worden. Een aanrader!
Ine en Johan
Sinds een paar maanden volg ik de yoga lessen van Marleen. Wat mij meteen op viel was haar prettige stem waarmee ze alle oefeningen rustig uitlegt en je steeds weer bewust maakt hoe je de oefeningen uitvoert en vooral dat het goed is zoals het is. Lenig ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Door de yoga lessen heb ik een stuk minder last van mijn lijf voel ik meer ruimte en heb ik minder last van mijn gewrichten waardoor ik op dit moment ook geen gebruik hoef te maken van de chiropractor en fysiotherapie. De afsluiting met het kopje thee maakt de les helmaal af.
Yvette
Naast de hatha yoga lessen volgen wij ook yin yoga lessen. Doordat de diverse houdingen tijdens de lessen langer statisch worden aangehouden kunnen spieren zich beter ontspannen. Door deze ontspanning worden we veel meer bewust van diverse reeds aanwezige spanningen etc. Door het nog verder ontspannen van de spieren kunnen genoemde spanningen verminderen en/of verdwijnen.
-

 

 

Reguliere lessen 

Dag Tijden

Maandag

Woensdag

 

Locatie

19:10 - 20:25u 

08:55 - 10:10u 

 

De Panoven 25, Geldermalsen

 

Dag

Data lesblok 15 april - 12 juli 2024

Maandag     

15, 22 april 2024
13, 27 mei 2024
3, 10, 17, 24 juni 2024
1, 8 juli 2024

Woensdag

17, 24 april 2024
15, 22, 29 mei 2024
5, 12, 19, 26 juni 2024
3, 10  juli 2024

 

In de zomerperiode kun je losse lessen volgen via het zomerrooster.

 

Dag

Data lesblok 21 augustus - 7 november 2024

Maandag     

26 aug. 2024

2, 9 16, 23, 30 sept. 2024

7, 13, 21 okt. 2024

4 nov. 2024

Woensdag

21, 28  aug. 2024

4, 11, 18, 25 sept. 2024

2, 9, 16 okt. 2024

6 nov. 2024

 

Je kunt je aanmelden als je (weer) wilt meedoen. Nieuwe cursisten kunnen eerst een proefles volgen.