Yoga weekend 8-10 juni 2018 

Dit weekend is voor iedereen die behoefte heeft om even helemaal tot zichzelf te komen op een bijzondere plek. Er zijn verschillende yogalessen die erop gericht zijn lichaam en geest in balans te brengen. De sessies zijn zorgvuldig opgebouwd. We starten de dag met rustige (adem)oefeningen om het lichaam op een vriendelijke manier wakker te maken. Later op de dag spreken we het lichaam meer aan, maar altijd met respect voor ieders mogelijkheden.

 

In het weekend is er ruimte voor verstilling, verademing, ontspanning, massage, meditatie, wandelen, fietsen en ont-moeten. Naast verschillende yoga sessies staat er meditatie en yoga Nidra op het programma. Yoga Nidra is een techniek om je tot diepe ontspanning te brengen. 

 

In het yogaweekend is er voldoende tijd en ruimte om te doen waar je zin in hebt. Er is een prachtige tuin waar je heerlijk kunt zitten met een boek, een mijmering of een gesprek. De Hof van Kairos ligt in een prachtige omgeving. Je loopt zo het bos in om zelf te gaan wandelen of fietsen.  

 

De maaltijden zijn vegatarisch, biologisch en met zorg bereid. Er wordt rekening gehouden met je (di)eetwensen, die je bij aanmelding kunt doorgeven.  

 

Verstilling

Op zaterdag zullen we het programma in stilte doorbrengen. Op die manier kun je ervaren wat stilte voor jou kan betekenen. Stilte brengt je terug naar binnen en geeft je de mogelijkheid weer contact met jezelf te maken en alles wat er in jou leeft. Je wordt je bewust van wat je denkt, voelt en komt weer terug bij die plek diep in jou waar jij precies weet wat goed voor jou is. Daarnaast kun je ook ervaren hoe verbonden je je kunt voelen met elkaar zonder dat hier woorden voor nodig zijn.

 

Mantra en meditatie

 

 

Op zaterdagavond hebben we een bijzonder programma! Nigam Overington zal met vrienden het zingen van mantra's en meditatie begeleiden. Nigam is één van mijn docenten die ik ken van de yoga docentenopleidingen die ik volgde bij Stillness in Yoga. Nigam is geboren in Engeland en verliet als twintiger Engeland op zoek naar meer begrip en betekenis in zijn leven. Hij reisde over de hele wereld en was rechtstreekse leerling van de wereldberoemde yoga- en meditatiemeesters Swami Satyananda Saraswati en Baba Purnananda. 

Inmiddels heeft hij meer dan 40 jaar ervaring met meditatie, yoga en kirtan-zang.

De stilte zal op zaterdagavond weer verbroken zijn, zodat je gelegenheid hebt om vragen te stellen aan Nigam.

Lees meer over Nigam en zijn ervaringen met mantra's zingen.

 

Massage

Ook dit jaar gaat Renske van der Sluijs van praktijk De Plantage weer mee! Ter plekke is het mogelijk een heerlijke ontspanningsmassage te boeken. Een kadootje voor jezelf, waar je zeker geen spijt van zult hebben. Renske biedt verschillende soorten massages aan. Tijdens het weekend kun je je inschrijven voor een massage naar keuze. Lees meer over Renske en de verschillende massages die ze geeft.

 

Datum en tijden

Aankomst vrijdagavond 8 juni 17:00 – 18:00u. Vertrek zondagmiddag 10 juni ca. 15:00u.

 

Locatie 

We zijn te gast in de Hof van Kairos. Een boerderij die met zorg en liefde is ingericht voor retraites. In de prachtige tuin rondom de boerderij staan vele verschillende soorten planten en bomen die vrucht dragen. De Hof bevindt zich vijf kilometer ten zuidoosten van Winterswijk, in het buurtschap Kotten. Het landschap kenmerkt zich door een grote afwisseling van landgoederen, akkers, weilandjes, bossen, beekjes, houtwallen en boerderijen. 

Een lieflijk omhullend landschap wat je de ervaring geeft terug te gaan in de tijd. Een groot deel van dit landschap maakt deel uit van het nationaal landschapspark Winterswijk en is beschermd gebied. Je kunt prachtig wandelen en genieten van de uitzichten en het natuurschoon. De Hof ligt aan het Scholtenpad, een prachtige wandelroute rond de buurtschappen van Winterswijk. Vanaf de Hof wandel of fiets je zo weg.

 

Hof van Kairos
Vosseveldseweg 17
7107 AD Winterswijk Kotten
Kijk voor een sfeerimpressie op de Hof van Kaoris

 

Prijs

2-persoonskamer € 325,- p.p.
1-persoonskamer € 350,- p.p. 

Er zijn vijf 2-persoonskamers en vier 1-persoonskamers. In de gang is er een badkamer met 4 douchecabines en 5 wastafels voor gemeenschappelijk gebruik.

 

Dit bedrag is inclusief:

  • alle yogalessen
  • mantra en meditatie avond
  • 2 overnachtingen
  • alle vegetarische, biologische maaltijden
  • onbeperkt koffie, thee, vruchtensap en vers fruit

 

Eventueel ter plekke contant te voldoen:

  • € 8 voor beddengoed, € 10 voor beddengoed incl. handdoek. 
  • € 30,- voor 45 minuten massage. 

 

Groepsgrootte

Kleine persoonlijke groep, max. 14 deelnemers.

Buiten deze groep zijn er geen andere gasten in de Hof van Kairos.

 

Impressie vorig yogaweekend

Voor foto's, waardering en referenties van deelnemers in 2017 kijk op yogaweekend 2017.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact op!